X

ישיבה נכונה בזמן נהיגה

ישיבה נכונה בזמן נהיגה

תנוחת הנהיגה ברכב משפיעה על תפעולו. זיכרו כי ישיבה נוחה אינה בהכרח נכונה, הרי בסלון בבית היא גורמת לכם להרדםבניגוד לכורסה בסלון ביתכם, כיסא הנהג לא נועד לשמש ככיסא למנוחה ושימשת הרכב אינה מסך הטלוויזיה. המרחק בין נוחות לבטיחות הוא גדול מאוד ומרביתם של הנהגים בישראל כלל לא מודעים לצורת הישיבה הנכונה וגרוע מכך, הצורה אליה התרגלו ברבות השנים השתרשה בהם כל כך שיהיה להם קשה לסגל ישיבה נכונה. קשה אך בהחלט אפשרי.יצרני הרכב משקיעים סכומי כסף רבים בתיכנון הכיסאות ברכב, בעיקר כיום כשכלי-רכב רבים מוצעים עם כריות אוויר צידיות, כיוונונים לרוב ותמיכות. ככל שלכיסא תהינה אפשרויות כיוונון רבות יותר, כך יצליח הנהג להגיע לתנוחת נהיגה אופטימלית, אך גם בעזרת הכיוונונים הרגילים ניתן להגיע לכך ללא כל בעיה. תנוחת נהיגה נכונה מאפשרת לנהג תפעול אופטימלי של הרכב וכמו כן הגנה מירבית במקרה של תאונה. המסעד ומשענת הכיסא ימשיכו לתמוך בנהג וימנע ממנו "מלהחליק" החוצה. כל שאתם צריכים זה לנסות בהתאם לעשר השלבים הבאים.
1. בכדי להתחיל בכיוון נכון, יש להכניס את הישבן עמוק בתוך הכיסא ולאחר מכן ליישר את הגב כך שייכנס אל תוך המשענת. זו אגב צריכה להיות בזווית של כ-100 מעלות.
2. במידה וההגה בעל כוונון מרחק, מומלץ לקרבו אליכם ככל שניתן ורק אחר כך להתקרב עם הכיסא.
3. גובהו של ההגה צריך להיות כזה שחלקו העליון לא יסתיר לנו את לוח המחוונים (נמוך מידיי) או את השימשה (גבוה מידיי). ההגה גם לא נועד שנסתכל דרכו

4. את גובה הכיסא יש לכוון כך שהפדחת לא תיגע בגג ומצד שני שלא נשב נמוך מידיי. דרך נוספת לכוון היא כך שסך השמש במצבו הפתוח יסתיר לנו כמה שפחות את שדה הראייה.

5. לצורך כיוון מרחק הכיסא, נלחץ ברגל שמאל על דוושת הקלאץ' (או הבלם ברכב אוטומטי) עד הסוף כך שהברך תישאר כפופה ולא נעולה. ברך נעולה עלולה לגרום לנזקים ישירים בגב ובאגן בעת תאונה.

6. בכדי לכוון את משענת הכיסא, יש לשלוח יד מתוחה קדימה לכיוון קצהו העליון של ההגה וזאת כשהשכם נותרת במקומה צמודה למשענת ולא זזה קדימה יחד עם הזרוע. המרחק הנכון הוא כזה ששורש כף היד מונח על קצהו העליון של ההגה. במצב זה, הזרועות ישארו מכופפות בכל עת הנהיגה ויאפשרו תימרון קל יותר והפחתת עומס מהשרירים.
7. למשענת הראש גם כן תפקיד בטיחותי ממעלה ראשונה. הקפידו שחלקו התפוח ביותר יהיה קרוב ככל שניתן לראשכם וכך תימנע תזוזת יתר שלו במקרה תאונת חזית-אחור (צליפת שוט).
8. לאחר שהגענו לתנוחת הנהיגה הנכונה, נניח את רגל שמאל על המדרס המיועד לכך בדופן השמאלית כך שתתמוך בנהג בעת הנהיגה. אין צורך להשאירה במצב הכן מול הקלאץ'.

9. לא פחות חשובה חגורת הבטיחות. הקפידו שתעבור דרך מרכז הכתף ואם צריך, במרבית המכוניות כיום ניתן לכוון את גובהה. בפלג הגוף התחתון, שתמוקם על האגן ולא על הבטן.
10. תנוחת ישיבה אינה מושלמת אם לא נחזיק בהגה נכון. הניחו את האגדולים על החישורים האופקיים וסיגרו את שאר האצבעות בעדינות. שימו לב שיצרני הרכב דאגו לכך שהידיים תהינה ב-3 ו-9.
למי שלא רגיל, יהיה קצת מוזר בהתחלה אבל זה משתלם. אל תוותרו על תנוחת ישיבה נכונה ובטוחה רק כי אתם רגילים למשהו אחר. החיים שלכם יכולים להיות תלויים בזה.

צור קשר

 


 

    בוחן תאונות דרכים - אלמד תעבורה